joi, 27 septembrie 2012

Creasta Rodnei in 4 zile - ziua 2 - Duminica, 23 septembrie

Buna dimineata!
Nu mai e sauna la etaj, chiar am luat sacul pe mine. E senin afara si se vad stelele, ceasul e 6 si e bezna. Ne trezim catinel, mai o gluma, mai un ceai sau cereale cu lapte (eu), facem rucsacul si la 7.50, dupa ce bea Generalul o cafea din picioare, ne luam casa in spinare, facem poza de grup si da-i la deal.



Traseul (planificat) pe azi: Preluca Izei - Valea Runcului - Saua Pietrii (unde ne intalnim cu marcajul de creasta Cruce Rosie) - Saua Batranei - Tarnita Batranei - Tarnita La Cruce (unde ar fi trebuit sa punem corturile)

Pornim noi vitejeste la deal (cu pauze obligatorii la fiecare 40' - 60') si iesim din padure in Saua Pietrii (marcata de un indicator rutier - singurul pe care l-am vazut, de altfel, pe traseu :)) )



 in Saua Pietrii, vf. Preluca Magurii


Mai merem inca olecutica (parca vreo 40 de minute, o ora) si ajungem in Saua Batranei de unde vedem Pietrosul Rodnei, Buhaescu Mic si Buhaescu Mare, cu cusmele de nori trase peste frunti.


Luam o pauza mica de un peste in sos tomat si ceva dulce.




Si Ionica (fara frica) isi ia rucsacul in spinare si pleaca inainte, sa urce vf. Batrana (alt. 1710 m) fiindca traseul nostru ocoleste varful prin stanga. Plecam la drum, voiosi ca avem soare, din urma noastra, o gasca de 7 enduristi si 2 cu atv-ul se suie cu motoarele pe vf. Batrana si apoi vin spre noi, ne ajung tocmai cand ne intalnim cu o turma de oi cu vreo 7 caini frumosi si educati (prietenosi).





Vorbim cu ciobanii, aflam ca celelalte turme au coborat deja, ei fiind deasemenea, in coborare. Deci nu trebuie sa ne facem probleme de caini agresivi, mai ales ca aveam astazi, cel putin doua stane de-a lungul traseului.

Stam de vorba si cu enduristii, sau cel putin incercam :) ca ei erau toti cehi si nu stiau nici engleza nici germana nici franceza. Numai ceha... Am reusit sa aflam ca dorm in Sacel... si cam atat.



 asa arata de unde am venit....

si asa....

si unde merem noi e ploie si sunt nori... cam negri 




Pe drum inspre Tarnita La Cruce, ne intalnim din nou cu enduristii coborati de pe Pietrosul, poate... si reusim sa gasim pe unul care stie engleza si care ne zice ca ploua incolo. Generalul intreaba: "Snow or rain?", "No, no snow, only rain". Nici nu trecem bine de Tarnita Batranei, ca intram in norii pe care ii vedeam peste varfurile Buhaescu, si cautand noi izvoare cu apa pe langa poteca, incepe sa si picure nitel. 




Asa ca trecem de o stana, si apoi, dupa inca niste curbe, vedem alta stana in jos. Casa noastra pentru seara ce urma sa vine in vreo 6 ore...


 pensiune de 3 stele ulterior de-gradata la 1 margareta

 asa arata inauntru...

 aici urma sa dormim


Ora este aproape 3. Facem supa, papa buna cu ciuperci culese din padure si pireu si ceapa si ardei de la stana, ceai... 



Laura incepe sa se plictiseasca citind, dardaie ca nu e bine izolata stana asa ca propune o plimbare. Generalul zice sa merem inapoi pe poteca vreo 15 minute, la stana de langa carare de mai sus... Acolo, luxul de pe lume. Stana e mai noua, muuuuuult mai curata si foarte bine izolata, plus o saltea din burete de 25 de tenti. Si buda noua si curata cu vedere directa (a se citi cu o jumatate de usa, numa) spre dealul din spate.
 De comun acord (cu Ionica (fara frica) comentand in continuu ca suntem nebuni) ne strangem catrafusele din "hotelul de 3 stele - amu pensiune de aproape o margareta" si ne mutam in noua resedinta. Nu mai am poze, ca de emotii am uitat sa fac. :) Dar am cateva de la Sorin... 





Lumea fericita pune si de o discoteca pe muzica de la Magic FM, mai facem un ceai, doua, incercam sa izolam si usa prin care intra vantul napraznic de afara, mai stam in povesti si ne punem la somn pe la 10.


2 comentarii:

Ionel hau spunea...

Felicitari pentru tura Laura!
si eu am fost duminica 23 sept in Rodnei vf.Ineut si vf.Rosu :)
Ture frumoase :))
Ionica Hau

Unknown spunea...

Multumesc, a fost exact ceea ce aveam nevoie.

Felicitari si tie pentru tura. Am vrut sa ajungem si noi pe Ineu, marti, dar vremea si muntele nu ne-au mai lasat. Invitandu-ne in felul asta, din nou, pe munte. :)

Ture faine si tie
Laura