luni, 13 decembrie 2010

Zvon de iarna pe Valea Somesului Rece

Sambata dimineata, ora 7.15 ma gaseste in statia Marasti, asteptand troleibuzul 25 sa ajung la Regionala CFR la intalnirea cu Adi. Am plecat cu o ora inainte in ideea de a-mi lua ceva de mancare pentru drum: mi-a fost lene sa ma trezesc mai devreme de 6.45... Dar cum planurile de acasa nu se potrivesc cu alea din targ, am reusit sa ajung abia dupa 45 de minute in Cipariu de unde mi-am luat cate ceva de rontait si m-am dus spre locul stabilit.
Este destul de frig afara, se face 8.15, trece dnul Dinu cu masina pe langa mine, Adi ma suna si zice ca este in Zorilor, il astepta pe Razvan. Dupa inca 10 minute sunt si eu in masina, mergem spre OMV de pe Calea Floresti, unde ne intalnim cu toata trupa. Si plecam. Spre Gilau, pe urma facem stanga, mergem spre Maguri-Racatau dar ne oprim in Uzina.


In Uzina lasam masinile pe marginea drumului, o parte din noi isi pun parazapezile. Zapada, aici jos e numai de vreo 10 cm. Urcam frumos, in ritm de poveste spusa de dnul Dinu, mergem si mergem, vedem sus de tot satul in care trebuie sa ajungem. Ne si intoarcem o bucatica de drum pentru ca trecusem de poteca pe care trebuia sa intram, sa nu batem toata soseau pana sus. Poteca era chiar in dreptul barajului, pe stanga. Mergem cu voie buna, eu una ma mir cat de senin si frumos e, nici un nor pe cer. Unde e vremea proasta cu care ne amenintau prognozele?Mai sus zapada e un pic mai mare dar nu pune probleme supra-pantalonilor care au fustita, asa ca nu folosesc deloc parazapezile. Umbam pe drumuri de basm, cu zapada necalcata in mare parte, si curata, cu dealuri line ce sprijina un cer albastru de cristal si temperaturi ce cam pisca din obraji si nasuri, mai ales la umbra. La un moment dat ajungem intr-o padurice cu zapada inghetata pe toata vegetatia din jur, spre fericirea fotografilor (a tuturor, pentru ca toti aveam aparate la noi).... Winter wonderland, asta era cantecul care m-a insotit in toata iesirea asta. Incet incet vine iarna si la noi, speram sa avem in curand zapada si de ski.Am avut parte de toate: soare si vant bland, temperaturi sub 0, conversatii faine si momente amuzante (Adi s-a dat cu sacul pe zapada de mai multe ori), lectii de geografie in teren, poza de grup inedita, peisaje ca desprinse in povestea "Craiasa Zapezilor". O sambata perfecta care s-a incheiat cu o masa la Casa Vikingilor.

Niciun comentariu: